пятница, 21 ноября 2014 г.

модуль 11


Цей модуль допоміг мені обдумати креативні ідеї щодо аналізу результатів учнівських проектів. А також мені вдалося успішно завершити опрацювання власного потфоліо.


Також у цьому Модулі я та мої колеги поділилися з іншими учасниками тренінгу створеними Планами вивчення теми, а також основними документами Портфоліо. 


четверг, 20 ноября 2014 г.

модуль 10

Я дізналася, як керувати навчальним процесом у класі, де навчання здійснюється за методом проектів, як використовувати компютерні технології для підвищення власної ефективності та для підтримки навчання учнів, Я також спланувала , як буду  вивчати  обрану тему в своєму класі та створити інструктивні матеріали, які допомагатимуть учням у використанні компютерних технологій при виконанні навчальних предметів.



среда, 19 ноября 2014 г.

модуль 9

Мені сподобалося в цьому модулі те, що працюючи в парах чи малих групах, розповіли ми один одному про свій приклад учнівських робіт та інструменти його оцінювання.
Від своіх колег я отримала пропозиції та коментарі, які допомогли мені  удосконалити приклад на мою стратегію оцінювання.
Я дізналася як допомогти учням стати спрямованими в навчанні, проаналізувати шляхи здійснення диференціації навчання учнів, як створити форму оцінювання учнівської  самоспрямованості  в навчанні, як створити інструменти для підсумкового оцінювання.



вторник, 18 ноября 2014 г.

модуль 8 

Сьогодні я дізналася,  як можна ефективно використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів.Учні можуть створювати презентації – для усних виступів, підсилені використанням зображень, графіків, діаграм, звуків, відео та гіперпосилань на інші ресурси ; публікації – для письмового спілкування, заснованого на використанні текстів, підсилені за допомогою зображень, графіків та діаграм; вікі – для текстових повідомлень, що розміщаються в Інтернеті, та які можуть змінювати та спільно редагувати декілька людей.

понедельник, 17 ноября 2014 г.

модуль 7


Цей модуль допоміг мені з’ясувати, як можна використати навчальні дослідження в проектах та зрозуміти призначення Основних запитань проекту, а саме:  правильно формулювати Основні запитання проекту ,бо ці запитання заохочують учнів до застосування навичок мислення вищих рівнів, допомагають їм повністю розуміти основні поняття предмету та надають структурованості та організованості фактичним даним. Постановка запитань, що інтригують та зацікавлюють, – ефективний засіб заохочення учнів глибоко думати над значенням матеріалу, що вивчається. . Навчання за методом проектів спрямоване на вирішення проблем, спонукає учнів до вивчення базових концепцій та принципів наукової дисципліни. Діяльність учнів у проекті передбачає проведення ними самостійних досліджень та продукування нового знання.



суббота, 15 ноября 2014 г.

Модуль 6

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: організація спільної роботи та ефективне використання учнями сервісів Інтернету для спілкування та співробітництва, перевірка якості знань через Інтернет.


пятница, 14 ноября 2014 г.

модуль 5 

Сьогодні ми обговорювали тему безпечної роботи в Інтернеті. Як навчити учнів безпечній роботі в Інтернеті,щоб вони були захищенні не тільки в школі під наглядом учителів, а й вдома на самоті...Провели обговорення прикладів основних запитань за допомогою Інтернет-сервісів для спільної роботи із документами.Знайшла і зібрала Інтернет-ресурси, які можна використовувати при вивчені теми.